PROGRAMES 2019/20

PROGRAMACIÓ
RÀDIO LLANÇÀ 2019/20

Programes de producció pròpia:

• LA PLAÇA amb Quim Agustí (Dimarts, dimecres i dijous de 17 h a 19 h)

• SOUL POWER amb Rob Hekman i Marc Krisman (Dimarts de 19h a 20 h – Reemissió dissabtes a les  11 h)

• LES RARES SESSIONS – ELECTRO VECTRO amb DJ DLANDO (Dimarts de 21 h a 22.30 h – Reemissió disabtes a les 22 h)
És un programa per a presentar la música electrònica no tant comercial, en les seues variants com l’Electro House, Dance, House, Progressive, Techno, Trance, Future House, Big Room, Hip Hop, entre altres, des dels clàssics fins les últimes novetats.

• POR FIN ES VIERNES amb Fran i Manu (Divendres de 19 h a 21 h – Reemissió dimecres a les 22 h)
Programa musical conduït a dues veus per en Fran i en Manu que ens porta de viatge per la història del DANCE dels 80’s, 90’s i 2000’s.

• LA GATA LOLA amb Maria Sánchez (Dimecres de 19 h a 20 h)

Programa animal friendly on parlarem de tot allò relacionat amb els animals, les diferents necessitats, consells pràctics, la convivència i el respecte, recomanacions…


Programes de la Xarxa de Comunicació Local (XAL):

• JAZZ FM (Dilluns a les 22 h)
El programa suposa una hora de la millor música del jazz amb un toc didàctic i entretingut, dirigit i presentat pel músic Enric Carreras. ‘Jazz FM’ té un esperit molt eclèctic, i per això dona cabuda als nombrosos corrents que ha tingut el jazz en poc més de 100 anys: des del New Orleans fins al postbop, passant pel swing, bebop o el free jazz.
‘Jazz FM’ també mostra un especial interès per les anomenades ‘músiques improvisades’ i per aquelles fusions del jazz amb d’altres estils d’arreu del món.
Direcció i presentació: Enric Carreras.

• UNA VIDA DE RÀDIO (Dimarts a les 16 h)

Amb Albert Malla, qui s’encarrega de repassar els moments més emblemàtics de la ràdio des de 1983

• A LES PORTES DE TROIA (Dimecres a les 16 h)
A les portes de Troia. Castellar del Vallès.
‘A les portes de Troia’ és un espai de divulgació històrica. Els qui fan el programa el defineixen així: «Ens agrada viure i explicar la història en primera persona. El passat no és només allò que va succeir fa un temps, sinó el que explica la nostra realitat quotidiana. Per això fem història i parlem de la història.»
Sergio Rodríguez (presentador/historiador)
Alberto Reche (historiador de capçalera)
Oliver Vergés (historiador de capçalera)
Albert S. Carmona (col·laborador/periodista)

• FEM MUNTANYA (Dijous a les 19 h)
Un espai especialitzat on es tracta tot allò que fa referència a l’esport vinculat a la natura. Natura i competició: curses de muntanya, triatló, curses d’orientació, escalada, senderisme, BTT, maratons…, però també avencs, paratges, cicloturisme, educació ambiental. Els resultats del cap de setmana, les valoracions dels protagonistes. També expedicions alpinistes, ‘trekking’, grans reptes i prevenció esportiva.
Un programa pensat per a tots aquells aficionats a l’esport vinculat a la natura que busquin un espai no només d’informació sinó de contacte i relació.

• RED HOT BLUES (Dijous a les 22 h)
Red Hot Blues és un programa dirigit per en Josep Palmada, des de l’any 1996, en aquesta emissora.
S’hi pot escoltar el blues més actual nacional i internacional en els seus diferents estils country blues, jumpin blues i molts mes, el programa també aposta per altres gèneres interessants com són el boogie woogie, soul, r&b, gospel o swing.
Cada setmana presenta novetats discogràfiques d’arreu del món,també entrevistes amb bluesmens nacionals i concerts en directe als estudis de la radio.
També s’hi pot escoltar una interessant selecció de blues clàssic, la història del blues amb les grans llegendes que va des dels anys 20 als 70.

• KOSMOS, MÚSIQUES DEL MÓN (Divendres a les 22 h)
Programa de músiques del món (world music) i alternativa. Recerca i difusió de músics, artistes i sons d’arreu del món per entendre i difondre l’univers musical des de diferents perspectives. Kosmos, del grec “κόσμος”, món.

• MOMENTS D’ÒPERA (Diumenges a les 8 h)
Un espai dedicat al món de la lírica, on conèixer l’essència d’una òpera, compositor o cantant. Sempre amb una mirada atenta a la programació lírica de Catalunya i als grans noms que han fet d’aquest espectacle el més complex, complet i emotiu. El programa viu amb la voluntat d’apropar la lírica a tots els melòmans del país.
El programa dona a conèixer els intèrprets catalans que més pes tenen en l’àmbit internacional. A més, dona les claus per saber per què l’òpera és un espectacle que, malgrat els més de 400 anys d’història, encara omple teatres i emociona milers de persones.
Direcció i presentació: Albert Galceran

• COBLEJANT (Diumenges a les 9 h)
Es tracta d’un programa musico-cultural de sardanes i música per a cobla que fusiona la part més tradicional de la cultura popular amb el dinamisme d’una producció jove i desenfadada. El programa té una visió global i ofereix una perspectiva general del món de la cobla i la sardana.

• SONS A CAU D’ORELLA (Diumenges a les 10 h)
L’havanera i el cant de taverna són els protagonistes absoluts. Compta amb diverses col·laboracions de persones del món de l’havanera i el cant de taverna que el converteix en una travessia incansable per aquests gèneres musicals. Fonamental per a qualsevol amant d’aquest gènere musical.
A la direcció Joan Brugués i Casademont expert en havaneres, cançó de taverna i xotis, que fa un viatge musical i didàctic pel gènere.