PROGRAMES 2018/19

 

PROGRAMACIÓ
RÀDIO LLANÇÀ 2018/19

• LA PLAÇA (Dimarts, dimecres i dijous de 17,05 a 19,00 – 120’)

• ELECTRO VECTRO (Dimarts de 22,05 a 00,00 – 120’)
És un programa per a presentar la música electrònica no tant comercial, en les seues variants com l’Electro House, Dance, House, Progressive, Techno, Trance, Future House, Big Room, Hip Hop, entre altres, des dels clàssics fins les últimes novetats.

• LA MIGDIA D’ORIÓ (Dilluns 16,05 – 30’)
‘La migdiada d’Orió’. Ràdio Tortosa.
Espai setmanal de 30′, dirigit i presentat per la periodista Marina Pallàs i el professor de literatura, Toni Vañó.
De vocació: lectors inesgotables, escriptors empedreïts, oïents de música infatigables. Quan Orió dorm i podem oblidar les nostres obligacions, ens agrada fer ràdio. Ens agrada la calma. Els clàssics.
‘La Migdiada d’Orió’ és un espai on es barregen fragments de llibres amb cançons que els acompanyen. Tracta senzillament de ser un parèntesi entre les batalles i la pressa que ens imposen les obligacions. Només llegir i escoltar, calmar les oïdes, reivindicar els clàssics.

• GATGAROTUS (Dimarts 16,05 – 27’)
Escoltem persones: imaginatives, artesanes, emprenedores o que tenen les eines per ajudar-te a ser-ho. La creació sense topalls a @gatgarotus. Volem ser font d’aprenentatge i motivació a través de la comunicació radiofònica pels que volen emmirallar-se, saber, conèixer i escoltar a persones amb inquietuds creadores. Persones que volen fer un canvi de vida, que volen emprendre, que tenen neguit artístic i en volen fer el seu camí vital i ho fem comunicant des de la Ràdio i les xarxes socials. Històries de vida, persones valentes, creatives i divertides, emprenedores i talentoses… elles són Gatgarotus. Ja coneixes Gatgarotus?

• A LES PORTES DE TROIA (Dimarts 19,05 – 55’)
A les portes de Troia. Castellar del Vallès.
‘A les portes de Troia’ és un espai de divulgació històrica. Els qui fan el programa el defineixen així: «Ens agrada viure i explicar la història en primera persona. El passat no és només allò que va succeir fa un temps, sinó el que explica la nostra realitat quotidiana. Per això fem història i parlem de la història.»
Sergio Rodríguez (presentador/historiador)
Alberto Reche (historiador de capçalera)
Oliver Vergés (historiador de capçalera)
Albert S. Carmona (col·laborador/periodista)

• VIA VERDA (Dimecres 20,05 – 55’)
Un espai especialitzat on es tracta tot allò que fa referència a l’esport vinculat a la natura. Natura i competició: curses de muntanya, triatló, curses d’orientació, escalada, senderisme, BTT, maratons…, però també avencs, paratges, cicloturisme, educació ambiental. Els resultats del cap de setmana, les valoracions dels protagonistes. També expedicions alpinistes, ‘trekking’, grans reptes i prevenció esportiva.
Un programa pensat per a tots aquells aficionats a l’esport vinculat a la natura que busquin un espai no només d’informació sinó de contacte i relació.

• JAZZ FM (Dimecres 22,05 – 55’)
El programa suposa una hora de la millor música del jazz amb un toc didàctic i entretingut, dirigit i presentat pel músic Enric Carreras. ‘Jazz FM’ té un esperit molt eclèctic, i per això dona cabuda als nombrosos corrents que ha tingut el jazz en poc més de 100 anys: des del New Orleans fins al postbop, passant pel swing, bebop o el free jazz.
‘Jazz FM’ també mostra un especial interès per les anomenades ‘músiques improvisades’ i per aquelles fusions del jazz amb d’altres estils d’arreu del món.
Direcció i presentació: Enric Carreras.

• SENDES (Dijous 19,05 – 25’)
‘Sendes’ és fonamenta en tres conceptes: excursionisme, senderisme i viatges i té una durada de 25′.
L’objectiu de ‘Sendes’ és aportar idees sobre els diferents indrets que ens possibiliten fer una escapada –espais i rutes naturals, museus, pobles amb encant, indrets peculiars– tot explicat per gent del territori. Però en la seva pretensió ‘Sendes’ va més enllà, ja que vol fomentar el senderisme, i per aquest motiu Xavier Tió, de l’Agrupació Excursionista de Martorell, suggereix setmanalment propostes per sortir a caminar. El tercer eix vertebrador del programa, però no menys important, són els viatges.
A ‘Sendes’, el nostre itinerari el fem acompanyats per les músiques i les sensacions dels viatgers amb la clara intenció de transportar l’oient cap a un ampli conèixement de països i de ciutats de tot el món.
‘Sendes’ és editat i presentat per Jaume Monés i és una producció de Ràdio Martorell per a La Xarxa de Comunicació Local.

• MUSIKCAT (Dijous 20,05 – 55’)
Musikcat és un programa de música en català, amb entrevistes a grups i cantants del panorama musical català.
Presentat per Joan Antoni Blanco i Gerard Boris

• RED HOT BLUES (Dijous 22,05 – 120’)
Red Hot Blues és un programa dirigit per en Josep Palmada, des de l’any 1996, en aquesta emissora.
S’hi pot escoltar el blues més actual nacional i internacional en els seus diferents estils country blues, jumpin blues i molts mes, el programa també aposta per altres gèneres interessants com són el boogie woogie, soul, r&b, gospel o swing.
Cada setmana presenta novetats discogràfiques d’arreu del món,també entrevistes amb bluesmens nacionals i concerts en directe als estudis de la radio.
També s’hi pot escoltar una interessant selecció de blues clàssic, la història del blues amb les grans llegendes que va des dels anys 20 als 70.

• POR FIN ES VIERNES (Divendres de 20,05 a 22,00 – 120’)
Programa musical conduït a dues veus per en Fran i en Manu que ens porta de viatge per la història del DANCE dels 80’s, 90’s i 2000’s.

• MOMENTS D’ÒPERA (Diumenge 8,05 – 55’)
Un espai dedicat al món de la lírica, on conèixer l’essència d’una òpera, compositor o cantant. Sempre amb una mirada atenta a la programació lírica de Catalunya i als grans noms que han fet d’aquest espectacle el més complex, complet i emotiu. El programa viu amb la voluntat d’apropar la lírica a tots els melòmans del país.
El programa dona a conèixer els intèrprets catalans que més pes tenen en l’àmbit internacional. A més, dona les claus per saber per què l’òpera és un espectacle que, malgrat els més de 400 anys d’història, encara omple teatres i emociona milers de persones.
Direcció i presentació: Albert Galceran

• COBLEJANT (Diumenge 9,05 – 55’)
Es tracta d’un programa musico-cultural de sardanes i música per a cobla que fusiona la part més tradicional de la cultura popular amb el dinamisme d’una producció jove i desenfadada. El programa té una visió global i ofereix una perspectiva general del món de la cobla i la sardana.

• SONS A CAU D’ORELLA (Diumenge 10,05 – 55’)
L’havanera i el cant de taverna són els protagonistes absoluts. Compta amb diverses col·laboracions de persones del món de l’havanera i el cant de taverna que el converteix en una travessia incansable per aquests gèneres musicals. Fonamental per a qualsevol amant d’aquest gènere musical.
A la direcció Joan Brugués i Casademont expert en havaneres, cançó de taverna i xotis, que fa un viatge musical i didàctic pel gènere.